Yhdistelylainan markkinointi: Onko kyseessä oikeasti hyödyllinen laina?

Olet kenties jo kuullut puhuttavan yhdistelylainasta tai lainojen yhdistämisestä. Lainojen yhdistämisellä tarkoitetaan käytännössä uuden lainan ottamista, jonka avulla vanhat kalliit lainat maksetaan kerralla pois. Yhdistelylainaa markkinoidaan hyödyllisenä lainana, jonka avulla oma henkilökohtainen talous on mahdollista saada tasapainoon ja jonka avulla mahdollinen velkakierre voidaan katkaista. Mutta onko yhdistelylainan maine todella niin hyvä kuin sen sanotaan olevan?

Lainojen yhdistäminen ja lainapalveluiden markkinointi

Monet pankit ja rahoituslaitokset tarjoavat yhdistelylainaa. Voit hakea yhdistelylainaa sekä pankin konttorissa että suoraan verkossa. Joissakin tapauksissa yhdistelylainaa tarjoava pankki tai rahoituslaitos voi maksaa puolestasi vanhat lainasi uudella lainalla pois. Yhdistelylainahakemusta varten tarvitset tarkat tiedot kaikista niistä lainoista, jotka haluat keskittää uuden lainan alle. Kaikkia lainoja ei ole pakko yhdistää, varsinkin, jos sinulla on esimerkiksi erittäin edullisella korolla saatua asunto- tai opintolainaa.

Yleisimmin yhdistelylainaa haetaan vakuudettomien luottojen, pikavippien, luottokorttivelan ja kalliiden osamaksusopimusten yhdistämiseen, mutta yhdistelylainan alle voidaan keskittää myös muita lainoja. Ennen yhdistelmälainan hakemista on tärkeää selvittää, että uusi laina tulee todella edullisemmaksi – tämä onnistuu kätevimmin vertaamalla uuden lainan kokonaiskuluja nykyisten lainojen yhteenlaskettuihin kokonaiskuluihin – jos uusi laina tulee edullisemmaksi, yhdistelylainan ottaminen kannattaa.

Tänä päivänä lainamarkkinoilta löytyy lukuisia luotonmyöntäjiä, jotka tarjoavat yhdistelylainaa. Ennen yhdistelylainan hakemista onkin tärkeää selvittää, mistä pankista tai rahoituslaitokselta saat kaikkein edullisinta lainaa. Jokainen luotonmyöntäjä tekee asiakaskohtaisen arvion hakijan luottokelpoisuudesta hakemuksessa annettujen tietojen ja luottohistorian tarkistamisen perusteella. Tästä syystä voit saada yhdeltä pankilta edullisempaa lainaa kuin toiselta. Parhaiten selvität oman lainatarpeesi ja korkotasosi osoitteessa yhdistä-lainat.fi, josta löydät myös kattavan listan eri palveluista, jotka välittävät yhdistelylainoja.

Onko yhdistelylainan hakeminen ja vertailu ilmaista?

Yhdistelylainojen vertailupalveluita mainostetaan usein kuluttajille täysin maksuttomina palveluina. Tämä voi tuntua oudolta, sillä kun haet lainaa esimerkiksi pankista, joudut todennäköisesti maksamaan lainan avaamista erillisen avausmaksun tai muita palveluhinnaston mukaisia kuluja. On kuitenkin tärkeää erottaa luotonmyöntäjä ja lainapalveluiden välittäjä toisistaan, sillä yhdistelylainojen vertailua tarjoavat sivustot eivät suoraan tarjoa lainaa, vaan välittävät tietosi yhteistyökumppaneilleen, joilta puolestaan voit hakea lainaa, jos lainahakemuksesi hyväksytään.

Lainojen välityspalvelut eivät siis myönnä itse lainaa, eli tästä syystä kuluttajana sinun ei myöskään tarvitse maksaa näille palveluille uudesta lainasta syntyneitä lainakuluja. Palvelun käyttäminen on lisäksi maksutonta, sillä luotonmyöntäjät maksavat välityspalvelulle palkkion jokaisesta välityspalvelun kautta syntyneestä uudesta lainasopimuksesta. Tästä syystä kuluttajat voivat hyödyntää välityspalveluita täysin maksuttomasti ja ilman sitoumuksia, eli mikäli yksikään lainatarjouksista ei miellytä, lainahakemuksen voi jättää sikseen, jolloin lainatarjouksien voimassaoloaika raukea automaattisesti.

Yhdistelylainaa ei siis turhaan markkinoida hyödyllisenä lainana, jonka avulla voit säästää selvää rahaa. Yhdistelylainan avulla voit säästää lainan kuluissa jopa satoja euroja lainasummasta riippuen. Tämä johtuu siitä, että yhdistämällä kalliit pienlainasi yhdeksi suuremmaksi lainaksi, säästät sekä lainan juoksevissa kuluissa että todennäköisesti myös lainan nimelliskorossa.

Voit hakea yhdistelylainaa helposti verkossa juuri silloin kuin itse haluat tai vastaavasti kartoittaa omaa lainatarvettasi ilman sitoumuksia myös silloin, kun et ole vielä tehnyt päätöstä siitä, aiotko hakea yhdistelylainaa vai et. Kun haet yhdistelylainaa välityspalvelun kautta, voit saada useita lainatarjouksia yhdellä ja samalla lainahakemuksella. Lainatarjoukset järjestetään aina selkeään paremmuusjärjestykseen, josta sinun on helppo nähdä, millainen yhdistelylaina vastaa parhaiten omia tarpeitasi.

Leave a Reply